Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-08@02:02:00 GMT

آیا با حذف کنکور عدالت آموزشی محقق خواهد شد؟

تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۱۷۶۹۴

با کاهش سهم سوابق تحصیلی از این پس آموزش و پرورش به عنوان نهادی مهم در راستای ارتقای کیفیت آموزشی و ایجاد عدالت آموزشی باید در این مسیر راه را هموار نماید، معضلات نظام کنکور محور، چون کاهش سطح یادگیری موثر، عدم تمایل به حضور در آموزش‌های کلاسی و مدرسه، هزینه‌های سرسام آور کلاس‌های کنکور و تست و اضطراب عمومی در رقابت‌های نابرابر موجب شده است که نظام آموزش عالی برای کاستن از این معضلات به سوی کاهش تاثیرات نظام کنکور محور برای ورود به دانشگاه پیش رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش میزان، با توجه به مصوبات جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص افزایش سهم سوابق تحصیلی و کاهش سهم کنکور به ۴۰ درصد این موضوع مطرح می‌شود که با حذف و کاهش سهم کنکور به دلیل؛ یکسان نبودن امکانات آموزشی در استان‌های کشور و دست بالای مدارس غیر دولتی در کیفیت آموزش این دغدغه وجود دارد که عدالت آموزشی دچار خدشه خواهد شد.

یکسان نبودن خدمات آموزشی در شهر‌ها و مناطق محروم کشور با کلانشهر و حتی در خود شهر‌ها، با حذف تدریجی کنکور و افزایش سهم سوابق تحصیلی به عنوان اصل مهم و ملاک وضعیت قرار می‌گیرد؛ که شاید تبعیضی میان دانش‌آموزی در یک منطقه محروم در مقایسه با دانش‌آموزی در مدرسه غیرانتفاعی در تهران به وجود بیاید. اما با توجه به قانون کاهش سهم کنکور و افزایش سهم سوابق تحصیلی همه چیز به وزارت آموزش و پرورش نوع نظارت و راه کار های آن در این زمینه بر‌می‌گردد.

از این پس آموزش و پرورش به عنوان نهادی مهم در راستای ارتقای کیفیت آموزشی و ایجاد عدالت آموزشی باید در این مسیر راه را هموار نماید، معضلات نظام کنکور محور، چون کاهش سطح یادگیری موثر، عدم تمایل به حضور در آموزش‌های کلاسی و مدرسه، هزینه‌های سرسام آور کلاس‌های کنکور و تست و اضطراب عمومی در رقابت‌های نابرابر موجب شده است که نظام آموزش عالی برای کاستن از این معضلات به سوی کاهش تاثیرات نظام کنکور محور برای ورود به دانشگاه پیش رود.

در این رابطه منصور کبکانیان در گفت‌وگو با میزان در مورد ایرادات وارده از سوی برخی به مصوبه کنکوری این شورا از جمله افزایش سهم سوابق تحصیلی در کنکور گفت: ما نمی‌گوییم با این مصوبه همه مشکلات حل می‌شود، اما این مصوبه می‌تواند از روند‌های حل معضلات کنکور و نظام آموزشی باشد.و با افزایش سهم سوابق تحصیلی محصل مجبور است که جدیت بیشتری در درس خواندن به خرج دهد.

کبکانیان در پاسخ به این سوال که با توجه به کیفیت آموزش در مدارس غیر دولتی وهمچنین دست بالای آن‌ها در کنکور با افزایش سهم سوابق تحصیلی باز هم شاهد خواهیم بود که رشته و دانشگاه‌های با تراز بالا نصیب این افراد شود؟، گفت: منکر سطح کیفیت پایین برخی از مدارس دولتی نیستم، اما معتقدیم برای این کار باید نظارت‌ها را افزایش داد و گزارش‌های دوره‌ای از این وزارتخانه درباب افزایش کیفیت آموزش این مدارس طلب کرد.

سخنگوی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: یکی از تاکیدات با اجرایی شدن این مصوبات برگزاری امتحانات نهایی در شرایط عادلانه و طراحی سؤالات از متن کتاب درسی است که دیگر آموزشگاه‌های کنکور با هزینه‌های سرسام آوری که به خانواده‌ها تحمیل می‌کردند نتوانند دانش آموزان را به سمت مطالبی فرای کتب درسی سوق دهند.

وی درتوضیح این مطلب گفت: این امر سبب می‌شود که هر دانش آموزی با هر بنیه مالی بتواند بدون شرکت در کلاس‌های فوق برنامه و کنکوری در کنکور موفقیت کسب کند.

افزایش سهم سوابق تحصیلی به عدالت آموزشی نزدیک‌تر است
کبکانیان با تاکید بر اینکه این امر برای رسیدن به عدالت آموزشی راه را هموار خواهد کرد، گفت: ما نمی‌گوییم که تمامی مشکلات را حل میکنیم، اما بدین وسیله برگزاری کنکور را به عدالت نزدیک‌تر می‌کنیم.با توجه به اهمیتی که تا پیش از این کنکور برای دانش آموزان داشت، خانواده‌ها نیز اصرار داشتند که فرزندانشان به جای حضور در مدرسه ساعات بیشتری را در کلاس‌های آموزشی کنکور بگذرانند تا بتوانند برای ورود به دانشگاه موفق شوند، اما افزایش سهم سوابق تحصیلی سبب افزایش جایگاه آموزش‌های مدرسه می‌شود

وی گفت:اعتقاد داریم که مسیری درستی فراهم شده است، اما آموزش و پرورش از جمله سازمان‌های مهمی است که با ارائه گزارشات خود در موضوعاتی، چون کیفیت آموزش در کلیه مدارس و تلاش برای ارتقای آن می‌تواند برای رسیدن به این مهم به ما کمک کند.

کنکور سد راه نظام آموزشی است
امانی طهرانی دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: کنکور یک سد بزرگ برای توسعه آموزش و پرورش است، باید با هماهنگی دستگاه‌های ذی ربط برای آن یک فکر اصولی و اساسی کرد، نباید اجازه داد آموزش و پرورش و نظام آموزشی کشور بیش از این تحت تاثیر کنکور قرار گیرد. کنکور نفس آموزش و پرورش را به شماره انداخته است، باید آن را نجات داده و مسیر توسعه و پیشرفت آن را هموار کرد، اصلاح و ساماندهی روند اجرای کنکور در کشور، یک امر ضروری و حیاتی است.

وی خاطر نشان کرد: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور تا حدودی می‌تواند به هموار کردن راه‌های اصلاح و یا حذف کنکور کمک کند، با کار کارشناسی و تخصصی می‌توان به فرآیند حذف و یا اصلاح کنکور کمک کرد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ایام فاطمیه اومیکرون حسن ایرلو افزایش سن بازنشستگی حذف کنکور ایام فاطمیه اومیکرون حسن ایرلو افزایش سن بازنشستگی افزایش سهم سوابق تحصیلی نظام کنکور محور آموزش و پرورش عدالت آموزشی کیفیت آموزش نظام آموزش کاهش سهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۱۷۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تردد روزانه بیش از ۱۰۰۰۰ نفر از مرز مهران

فرماندار مهران با اشاره به تردد زائران اربعین حسینی و عتبات عالیات در طول سال از این منطقه گفت: در این ایام روزانه بیش از ۱۰ هزار گردشگر مذهبی از مرز بین‌المللی مهران تردد می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، حمیدرضا رئیسی امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در اولین جلسه شورای مهارت شهرستان با بیان اینکه مهران به عنوان یکی از مهم‌ترین شهرستان‌های استان در برگزاری رویداد اربعین حسینی نقش مهمی دارد، اظهار کرد: دولت سیزدهم دستاوردهای مهمی داشته است، اما بسیاری از اقدامات دولت به خوبی رسانه‌ای نشده است.

وی با اشاره به اینکه اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور باید بند به بند اجرا شود تا مشکلات به حداقل برسد، افزود: اصلی‌ترین وظیفه سازمان تربیت نیروهای ماهر و نیمه ماهر است.

سرپرست آموزش فنی و حرفه‌ای ایلام از اولویت‌بندی فعالیت‌های مهارتی سازمان خبر داد و افزود: اولین اولویت دانشگاهیان هستند که در زمان فارغ‌التحصیلی باید دارای مهارت خاصی باشند تا در جهت اشتغال‌زایی مشکلی نداشته باشند.

رئیسی با بیان اینکه دومین اولویت سربازان هستند که پس از پایان خدمت سربازی برای اشتغال باید مهارت داشته باشند، افزود: آموزش جوانان در زمینه مهارتی نفت و گاز از دیگر اولویت‌های آموزشی است؛ با استفاده از ظرفیت‌های استان باید مهارت این رشته‌ها فراهم شود تا جوانان بتوانند در شرکت‌های نفت و گاز استان فعال شوند.

سرپرست آموزش فنی و حرفه‌ای گفت: دانش‌آموزان از مهم‌ترین اقشار آموزشی به شمار می‌روند زیرا می‌توانند در رشته‌های مختلف مهارتی در کارگاه‌ها مشغول شوند.

رئیسی با بیان اینکه تاکنون ۳۰۰ نفر آموزش‌های مهارتی در حوزه نفت و گاز را فراگرفتند، گفت: ۲۰۰ نفر از جوانان استان در کارگاه‌های مهارت تخصصی آموزش می‌بینند.

وی ادامه داد: ایجاد کارگاه‌های آموزشی به ویژه هتل داری با توجه به تردد زائران اربعین حسینی در مهران ایجاد شود.

مسعود چراغی، رئیس مرکز آموزش فنی حرفه‌ای شهرستان مهران نیز با اشاره به اینکه سال گذشته ۹۰۰ نفر در قالب ۱۴۳۸۵۶ نفر ساعت آموزش دیدند، اظهار کرد: کارگاه‌های مکانیک خودروی سبک، جوشکاری صنعتی در مرکز آموزش فنی حرفه‌ای مهران افتتاح شد.

وی از آمادگی جهت راه‌اندازی کارگاه آموزشی در رشته‌های کشاورزی شامل کشت هیدروپونیک و کشت زعفران خبر داد و گفت: تجهیز کارگاه HSC در دست اقدام است و در آینده‌ای نزدیک افتتاح می‌شود.

علی عباس شفیعی، فرماندار مهران نیز با اشاره به تردد زائران اربعین حسینی و عتبات عالیات در طول سال عنوان کرد: در این ایام روزانه بیش از ده هزار گردشگر مذهبی از مرز بین‌المللی مهران تردد می‌کنند.

وی افزود: صادرات غیر نفتی مرز مهران، شرکت فولاد، پارک پروپیلن با ۹۱ زیر مجموعه، شرکت نفت و گاز واقع در دو میدان نفتی آذر و میدان نفتی چنگوله (با تولید بیش از ۸ هزار میلیارد بشکه نفت) حداقل هزار نفر اشتغال‌زایی را شامل می‌شود.

فرماندار مهران بیان کرد: با استفاده از پتانسیل سامانه گرمسیری که موجب کشت دیم ۱۲ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی شهرستان می‌شود، می‌توان بیکاری جوانان شهرستان و حتی استان را ریشه کن کرد.

عباس شفیعی ادامه داد: با توجه به پتانسیل‌های موجود می‌توان کارگاه‌های آموزشی دارای تنوع بالاتری در مرکز آموزش فنی حرفه‌ای شهرستان ایجاد کرد.




کد خبر 750944

دیگر خبرها

  • استان بوشهر رتبه ۱۳ کشور در کنکور سراسری را دارد
  • باید عدالت آموزشی در استان زنجان برقرار شود
  • سهم دشتستان از رتبه‌های برتر کنکور افزایش یابد
  • جذب در آموزش و پرورش بر مبنای سوابق آموزشی معلمان
  • عدالت آموزشی در همه نقاط استان زنجان گسترش یابد
  • خبر مهم دانشگاه فرهنگیان؛ این افراد بدون کنکور جذب می‌شوند
  • ۷ درصد رتبه‌های برتر کنکور از مددجویان کمیته امداد هستند
  • سند تحول آموزش و پرورش، نیازمند تحول
  • تردد روزانه بیش از ۱۰۰۰۰ نفر از مرز مهران
  • واژه ای به نام سمپاد به گوشتان خورده است ..